+31 615138699

Breda ( Kasteelplein)

Onze buren tijdens de ‘fair’ zijn, Militair Museum, Koninklijke Militaire Academie, Begijnhof, Waalse Kerk, het centrum van Breda en Stadspark Valkenberg.

Het Kasteelplein is een plein in Breda.

Het ligt voor het Kasteel van Breda en dicht bij het stadspark Valkenberg. Midden op dat tussengedeelte staat het bronzen Monument van Stadhouder Willem III van Oranje-Nassau te paard, een van de Heren van Breda.

Langs het Kasteelplein liggen twee bijzondere gebouwen, op Kasteelplein 10 de historische HBS, tegenwoordig het gerestaureerde Koningin Wilhelmina Paviljoen van de Koninklijke Militaire Academie (KMA), en aan dezelfde zijde, op Kasteelplein 55, het Gouverneurshuis, het vroegere Volkenkundig MuseumJustinus van Nassau. Halverwege, bij Kasteelplein 53, is er—weinig opvallend—een doorgang naar een woonhof, genoemd naar de verdwenen Kaatsbaan, ooit voor graaf Hendrik III bij zijn paleis gebouwd[1]. De historische kaatsbaan lag echter bij het stallencomplex, hier juist tegenover aan de oostkant, waar nu het ‘Prins Bernhard Paviljoen’ ligt, in de volksmond ook wel bekend als de cadettenflat.